Особливості використання диванів-акордеонів

Диван-акордеон – один з видів диванів, механізм трансформації якого здійснюється за таким же принципом висування, що і хутро акордеона або гармошки, за що і заслужило свою назву. Моделі таких диванів є конструкцією, здатною висуватися, збільшуючи свій розмір вдвічі.

Загальними перевагами диванів-акордеонів є:

  • велике, гладке, високе спальне місце – завдовжки 2 метри і більше;
  • безпека, простота та надійність механізмів розкладання;
  • міцність та надійність всіх елементів конструкції.

У складеному вигляді «акордеони» компактні та зручні не лише для того, щоб сидіти, а й лежати: місткість дозволяє це робити. При висуванні спинка роз’їжджається на дві частини, рахунок чого утворюється велике спальне місце. При цьому сам механізм не робить особливо складних технічних рухів, завдяки чому є надійним і довговічним, не схильний до виходу з ладу.

Якщо ви бажаєте вибрати та придбати дивани по ціні від виробника, які доповнять інтер’єр вашої кімнати, то радимо подивитися асортименти моделей в магазині Kram-UA. Тут ви знайдете як вже готові дивани, так і варіанти під замовлення. В каталозі представлені дивани різного стилю, що підійдуть для будь-якого інтер’єру.

6398fd023556c.jpeg

Переваги

Моделі таких диванів мають велику кількість переваг у порівнянні з іншими видами даних меблів:

  • Спальні місця зручні завдяки тонкій та міцній металевій основі, здатній витримати велику вагу.
  • Місткість дозволяє спати одночасно трьом-чотирьом людям, у тому числі таким, що володіє великою вагою або ростом.
  • Голова розташовується позаду складаного механізму.
  • Ще однією перевагою «Акордеонів» є ортопедичні властивості завдяки наявності дерев’яних ламелей, закріплених між металевими частинами каркасу. Дивани-акордеони постачаються з добротним ящиком для білизни. Таким чином, виходить максимально зручний, компактний у складеному вигляді та дуже місткий у розкладеному вигляді диванчик.

Крім функціональних переваг, такі моделі мають приємний і різноманітний дизайн, який однаково добре виглядає і в зібраному, і в розкладеному стані. Найчастіше вони повністю оббиті тканиною, що приховує всі елементи конструкції, хоча зустрічаються варіанти з відкритими підлокітниками або нижніми частинами.

Кутові акордеони

Кутові дивани-акордеони мають ті ж властивості, що і стандартні моделі даного типу диванів. При цьому в порівнянні з іншими типами кутових моделей вони мають великий розмір спального місця, зручніші при розкладанні і можуть більшою мірою доречні у вітальнях та спальнях.

Модифікації можуть бути різними як з лівим, так і з правим кутом. Літерою «П» зустрічаються рідко. Найбільш оптимальними оббивними матеріалами є гобелен, жаккард, велюр, шеніл або флок, наповнювачі – поролон, синтепон, латекс.