Ідеальна кухня для ідеальної господині

Затишна, зручна та стильна кухня – мрія будь-якої господині. У сучасному будинку або квартирі це приміщення є чи не найважливішою частиною житла, адже саме тут найчастіше збирається сім’я. Тому оформлення кухні має бути відповідним, сприятливим для спілкування і в той же час функціональним. Потрібно продумати всі деталі: починаючи від оздоблення стін, вибору меблів, технічного оснащення та закінчуючи освітленням та розташуванням електророзеток. В цьому вам допоможуть досвідчені дизайнери та фахівці профільних областей.

Грамотне оздоблення

Вже на етапі обробки кухонного простору необхідно мати чітке уявлення про те, як виглядатиме ваша кухня. Звичайно, можна самостійно придумати власний дизайн-проект, але практичніше звернутися до досвідченого дизайнера. Він складе дизайн-проект з урахуванням усіх особливостей приміщення, зможе врахувати як ваші побажання, так і безліч технічних аспектів, про які ви не здогадувалися. Крім того, він зробить точні розрахунки, де і які матеріали знадобляться – загалом створить повне керівництво для ремонтної бригади.

Коли дизайн-проект готовий, всі матеріали закуплені, можна розпочинати обробку. Але перед початком перетворення кухні потрібно раз і назавжди вирішити питання із вікнами. Щоб майбутня кухня була світлою, зорово здавалася більше, а мікроклімат у ній був комфортний, доведеться відмовитися від старих дерев’яних вікон та встановити сучасні віконні системи з герметичними склопакетами.

«Пластикові вікна – це оптимальне рішення для сучасної кухні, – вважає Рафік Алекперов, технічний директор компанії PROPLEX. – Завдяки відмінним тепло- та звукоізоляційним властивостям, а також герметичним ущільнювачам між рамою та стулками вони захистять кухню від морозів, протягів, вуличного шуму та пилу. На кухні завжди вологіше повітря, ніж в інших приміщеннях, і в зимовий час пластикові вікна допоможуть уникнути випадання конденсату на стеклах та їх зледеніння. Крім того, вікна з ПВХ легко миються і мають зручні режими провітрювання, що просто необхідно для кухні, яка завжди потребує притоку свіжого повітря».

До речі, пластикові вікна сьогодні випускаються не тільки класичного білого кольору, а й різних кольорів і фактур: всіх кольорів веселки, імітації різних порід дерева. Це можливо завдяки довговічній та погодостійкій ламінації, яка наноситься на профіль у заводських умовах. Тому такі вікна ідеально впишуться в будь-який, навіть найхитріший інтер’єр.

Цікавою новинкою є покриття відтінку сріблястий металік з об’ємним 3D-ефектом. «Під час виробництва такого покриття використовуються діамантові пігменти. Завдяки цьому виходить імітація шліфованої срібної поверхні, – зазначає Лев Мінуллін, директор із розвитку компанії PROPLEX. – Ми вважаємо, що вікна відтінку металік з 3D-ефектом стануть родзинкою інтер’єрів кухонь у стилі ганьби-тік». Коли нові віконця встановлені, можна розпочинати обробку. Які ж оздоблювальні матеріали слід вибирати для кухонних стін, підлоги та стелі? Будівельний ринок рясніє такою різноманітністю, що без порад фахівців просто не обійтися.

«Ми рекомендуємо фарбувати кухонні стіни або обробляти їх декоративною штукатуркою, – каже Тетяна Фабрична, керівник московської дизайн-студії «Decotrend». – Декоративна штукатурка має спеціальне лакове покриття, яке захищає її від пошкоджень та забруднень. Для обробки кухонь із класичним інтер’єром можна використовувати шпалери. Якщо кухня об’єднана з вітальнею, то для візуального поділу простору кухонні стіни варто пофарбувати, а деякі стіни у вітальні обклеїти шпалерами. Щоб маленька кухня зорово здавалася більше, на стінки кріпляться дзеркальні полотна або скляні панелі». Для вирівнювання та обробки стелі в зоні кухні фахівці рекомендують використовувати гіпсокартон – результат виходить вражаючим за невеликих витрат. Після шпаклівки та зачистки листів стеля фарбують та встановлюють світильники та інші аксесуари. Натяжні стелі на кухні зустрічаються рідко, переважно в тих випадках, коли є загроза затоплення.