Як створити красу на шести сотках

Після насиченого тижня у мегаполісі хочеться приїхати в тихе гарне місце та провести вихідні без клопоту та суєти. Хіба таке можливе? Звісно! Розповідаємо, як зробити свій відпочинок комфортнішим та створити ділянку, яка не вимагатиме щотижневого догляду.

Сад-город

Варто викорчувати старі дерева та чагарники і залишити лише гарні сорти — їх можна омолодити обрізкою. Ділянку краще поділити на зони: грядки, газон та декоративні посадки. Для останніх відмінно підходять невибагливі хвойники та чагарники з яскравим листям. Грядки та квіткові композиції краще виділити бордюром, застелити агроспаном та присипати декоративним відсипанням.

Яскраві меблі

Якщо у вас є старі дерев’яні меблі, не варто їх викидати. Пофарбуйте всі предмети вологостійкою фарбою для вулиці та додайте яскравого текстилю та аксесуарів – вийде оригінальний садовий гарнітур. 


Навіс із рослин

Кур’яні ліани актинідій і плетисті троянди захистять від палючого сонця, нададуть дачним терасам романтичний вигляд, а при необхідності приховують невеликі тріщини на фасаді або місця з фарбою, що облупилася.

Бар

Оригінальне рішення — побудувати в саду невеликий бар, який стане головною прикрасою території та радуватиме вас та ваших близьких. До речі, не дивуйтесь, якщо з найближчих ділянок до вас зачастять по-сусідськи.

Морські доріжки

Дорожки з палубної дошки та гальки нададуть саду вигляду морського узбережжя або тропічного лісу. До того ж такий настил запобігатиме розростанню бур’янів.

Легкий тент

Якщо у вас компактний внутрішній дворик, подумайте про те, щоб повісити простий парусоподібний навіс. Для його розміщення не потрібно стільки місця, як садовій парасольці, а від сонця він рятує не гірше.