Садова лавка є важливим елементом ландшафтного дизайну

Якщо вас цікавлять лавки садові, фото різних їх видів ви зможете знайти на просторах інтернету, але варто звернути свою увагу на опори і матеріали для сучасних лавок.

ОСНОВНІ ТИПИ ОПОР

У сучасному ландшафтному дизайні використовуються опори з пластика або скла, але вони далеко не завжди вписуються в загальний природний вигляд садового дворика і вже тим паче їх складно назвати довговічними. Виділяють кілька видів лав:

  • сталеві;
  • чавунні;
  • бетонні;
  • гранітні (з натурального каменю);
  • алюмінієві;
  • дерев’яні.

Зараз на лавки садові ціни в Ураїні сильно різниться. Які б ви не хотіли придбати лавки садові, з дерева, ковані, з бруса, з колоди, з модрини — у нас знайдеться будь-який варіант.

ЛАВКИ САДОВІ, ВИДИ МАТЕРІАЛІВ ДЛЯ СПИНКИ І СИДІННЯ

Цінність деревини, з якої зроблена садова лава, безпосередньо впливає на вартість виробу. Альтернативою можуть послужити і інші матеріали.

  • Дерево. Найпопулярніший і поширений вид лавки — з дерев’яними сидінням і спинкою. Такі лавки, безсумнівно, мають чимало переваг: вони красиві, зручні. А ще дерево, як відомо, є екологічно чистим матеріалом. Дерев’яна лавочка прекрасно впишеться в ландшафт будь-якого двору.

Для виготовлення дерев’яних лавок використовують в основному міцні породи дерева, що не піддаються гниттю, такий лавочці буде не страшна будь-яка природна стихія. Як правило, це модрина, сосна або ялина, також підійдуть дуб, ліщина, вишня. Для захисту від паразитів і для додання ефектності лавки з дерева зазвичай покривають фарбою або лаком.

  • Пластик. Садові лавки з пластика є найдешевшими. Пластикові лавки легкі, мобільні, мають безліч яскравих забарвлень, а також можуть бути стилізовані під дерево. Але пластик має і свої мінуси — це крихкий матеріал, який, швидше за все, швидко вигорить на сонці.
  • Камінь. Найбільш довговічними є кам’яні лави. Вони виконуються з мармуру або граніту. Залежно від стилю, в якому витриманий дизайн саду, лавки роблять з обробленого або необробленого каменю. Але з огляду на досить високу вартість, кам’яні лави не користуються популярністю.
  • Метал. Металева лавка довговічна і практична, вона прослужить господарям роки, не вимагаючи при цьому спеціального догляду. Ковані лавки часто виглядають як легкі візерункові конструкції, а візерунки можуть бути дуже романтичними — метелики, завитки, листочки. Такі вироби виглядають стильно, модно і припадають до душі багатьом дачникам.

У нас ви зможете знайти садові меблі з дерева недорого, купити для дачі які зможе дозволити собі кожен.